Figueres traurà a licitació la recollida de la fracció orgànica al juliol i preveu fer-ho amb la resta de les escombraries i la deixalleria abans de finals d'any. L'alcaldessa, Agnès Lladó, ha explicat durant la presentació dels comptes de l'empresa municipal Fisersa ha dit que continuen treballant per trobar "el millor model possible" que permeti "poder fer el canvi necessari per donar el millor servei".

"Hem de recordar que estem assumint el cost d'un servei que no repercuteix en els ciutadans i que suposaria un augment del 40% en les factures, però no ho fem perquè no s'està donant el servei que pertoca", ha afirmat.

El govern de Figueres vol resoldre el més aviat possible la recollida d'escombraries per dotar la ciutat del "millor servei". Per això, té previst adjudicar el servei de recollida d'envasos el mes de maig per tenir-ne una gestió directa i la fracció d'orgànica, al juliol. En aquest sentit, Lladó ha dit que "no és de rebut" que una ciutat de més de 45.000 habitants no disposi d'aquest servei i que això suposa que l'any passat s'haguessin de pagar 2,4 MEUR en concepte de taxa d'abocador.

"Aquest any seran gairebé 3 MEUR i aquí hi té un paper important la fracció orgànica, d'aquí la urgència". La previsió és treure-la a licitació el mes de juny i fer-ho amb la resta de les escombraries i la deixalleria, abans de finals d'any. Així ho ha explicat l'alcaldessa, que ha dit que continuen amb la roda de reunions per trobar el "millor model".

Lladó ha detallat els terminis amb els quals treballen en la roda de premsa de presentació dels comptes de l'empresa municipal Fisersa, que ha tancat el 2021 amb un resultat positiu de 333.717 euros, 140.000 dels quals provenen de la gestió de l'ERTO per la pandèmia. A més, l'import net de la xifra de negocis ha passat dels 5,9 MEUR dels 2020 als 7,2 MEUR de l'any passat.

Fisersa es consolida com l'eina principal per posar la ciutat al dia 

L'empresa municipal Fisersa ha presentat els comptes anuals - a càrrec del gerent de Fisersa, Lluís Martínez - consolidant-se com l'empresa pública per "posar la ciutat al dia" executant inversions com les millores en l'enllumenat de la ciutat o la reposició de serveis d'aigua i clavegueram com el carrer Vilafant. Ha augmentat un 20% la xifra de negocis respecte al 2020 fent un salt a l'hora d'executar inversions, per un valor d'1.270.000 euros.

Inversió finançada

Reposició de serveis (millores al Carrer Vilafant): 583.000 euros

Carregadors elèctrics: 89.000 euros

Enllumenat: 244.000 euros

Millores EDAR: 157.000 euros

El resultat dels comptes anuals són positius, amb una xifra de 333.717 euros, 140.000 dels quals provenen de la gestió de l'ERTO. 

L'alcaldessa ha explicat que "des de l'Ajuntament apostem per l'empresa pública Fisersa, per tal de gestionar els serveis de forma directa i millorar la qualitat de vida dels figuerencs i figuerenques. És una eina per millorar el benestar de les persones". 

El vicealcalde i conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas, ha afegit que "la presentació d'avui és una bona notícia perquè demostra l'eficiència i la bona gestió de Fisersa per la millora en serveis essencials com són l'enllumenat o la neteja viària a la ciutat. Volia que Fisersa tingués aquest rol tractor de millora de la ciutat i l'està tenint".

Casellas, a més, ha dit Fisersa continuarà creixent amb la incorporació de més personal per la gestió de la neteja. D'altra banda i des de fa uns mesos, l'empresa gestiona també en sanejament en alta de l'Albera, a través de la participació del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.