Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest tarda l’Alerta del Pla INUNCAT per l’episodi d’acumulació de pluja a l’Alt Empordà i a les Terres de l’Ebre així com pel temporal marítim amb onades superiors als 2,5 metres que es mantindrà fins dimecres a tot el litoral català.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) les precipitacions podran acumular més de 100 l/m2 en 24 hores. A l’Alt Empordà diumenge i a les Terres de l’Ebre dilluns.

Amb la pluja, es poden apreciar espectacles de la natura extraordinaris, com el que ens ha compartit Xavier Tejeda Ruiz al nostre compte de Twitter @emporda_info

El Servei Català de Trànsit informa de les carreteres que han quedat tallades a la circulació de vehicles aquest diumenge:

  • Per inundacions, la carretera GIP-5129 està tallada a Vilafant en tots dos sentits
  • Per inundacions, tallada també l'N-II a Agullana en tots dos sentits
  • Per despreniments, està tallada la GIV-5044

L'Ajuntament de Vilanant i Taravaus també ha comunicat que l'acumulació d'aigua de la pluja dificulta la circulació a diversos punts del municipi. La carretera de Vilanant a Taravaus està tancada per la crescuda del riu Manol.

La pluja acumulada també ha obligat a tancar els accessos, en els dos sentits, al camí de Can Lel, segons ha notificat l'Ajuntament de Figueres.

Pel que fa al temporal marítim, el Servei Meteorològic de Catalunya informa que les onades podran superar els 2,5 metres fins al dimecres a tot el litoral català (maragassa). El vent bufarà de component est i hi haurà mar de fons de component est.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ja s’ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats, i s’ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi.

Es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Protecció Civil informa que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.