Les darreres pluges han suposat un increment d'un 10% aproximadament de la capacitat de l'embassament de Darnius i Boadella situant-lo al 49,60%, molt per sota de l'estat fa un any quan se situava al 84,9%.

Segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), es mantenen els plans actuals i amb la capacitat actual està garantida la demanda domèstica, però està per veure si passarà el mateix amb la campanya de reg a l'estiu.

La comarca de l'Alt Empordà és una de les zones més afectades per la sequera. Hi ha una alerta per sequera a 22 municipis que depenen de l'aqüífer del Fluvià-Muga i en el cas de l'embassament, una prealerta.

Quan els embassaments baixen del 60 % de la seva capacitat, l'ACA activa la prealerta, que, encara que no suposa restriccions, sí que implica l'activació de mesures preventives i la recomanació d'un ús responsable de l'aigua.

Si baixen del 40% s'activen mesures restrictives. De moment no és el cas de l'embassament que, a més, les darreres pluges han evitat de moment aquest escenari i s'ha situat gairebé al cinquanta per cent de la seva capacitat.

Segons l'ACA, "les demandades domèstiques estan garantides i està per veure si a l'estiu es podrà garantir la campanya de reg".