El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha exigit al govern municipal que convoquin la comissió del barri de Sant Joan i de tota la zona oest per a desenvolupar el pla estratègic. “Estem parlant d'uns barris en els quals durant els últims anys s'ha degradat la convivència, l'espai públic, s'han perdut comerços per la inseguretat i tot ha anat a pitjor”, ha explicat Amelló.

El regidor va sol·licitar el pla estratègic durant l'últim ple “però ens van dir que el tenien redactat i que no l'anaven a mostrar”, assegura Amelló. En paraules del partit, aquesta situació “anòmala” i "d'absoluta falta de transparència”, fa que sospitin que “l'alcaldessa no vol oferir informació ni donar compte de les seves accions perquè està actuant amb clientelisme i vol evitar que la resta de grups tinguin informació de què fan en el barri i quins plans de futur tenen”, declara el portaveu taronja.

Amelló ha insistit en la necessitat de reunir la comissió dels barris de la zona oest, que fa més de tres anys que està sense convocar, perquè “és fonamental” donar compte de les accions que s'estan duent a terme per a millorar la convivència, la seguretat, la recuperació del barri i les ajudes als veïns. “Ni tan sols sabem els diners que es volen invertir en aquests barris i és evident que tota la zona oest comparteix uns interessos comuns i sofreix unes problemàtiques que van més enllà dels interessos electorals d'ERC, PSC i la CUP”, insisteix el portaveu.

Ciutadans reivindica la millora de la zona oest com un “projecte de ciutat” i per això exigeix un pla integral que inverteixi urbanísticament, que fomenti la reobertura de negocis, la millora de la seguretat i la recuperació de l'espai públic.