Un plafó interpretatiu il·lustra sobre un mapa i amb imatges aquells llocs emblemàtics de Llançà que tenen un interès històric. L’Ajuntament de Llançà ha completat, d’aquesta manera, la segona fase d’actuació d’un projecte de dinamització i posada en valor del patrimoni del centre històric del municipi. Des de l’Àrea de Cultura i Turisme i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Llançà, s’ha elaborat un plafó interpretatiu on es detallen els elements patrimonials vinculats al nucli històric. Entre aquests elements, destaquen tant els que existeixen actualment com els que ja estan desapareguts.

L’Ajuntament de Llançà explica que el patrimoni immoble corresponent al període d’època medieval i modern s’ubica al voltant del nucli antic. El plafó consta d’una breu explicació històrica, diverses imatges, un plànol del centre i un QR que complementa la informació de cada un dels elements citats. Els textos es reprodueixen en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

«En aquesta segona fase de dinamització cultural del centre històric, es continua amb la voluntat de posar en valor i fomentar el coneixement del patrimoni local. Al mateix temps, es convida al visitant, turista o públic llançanenc a realitzar una passejada pels carrers del nucli antic», s’informa des del consistori, i també s’hi afegeixi: «Cal recordar que la primera fase d’actuació en aquesta línia, va ser la creació i elaboració de l’exposició permanent de l’interior de la Torre de la Plaça. Una exposició, visitable, on s’exposa la vinculació de Llançà amb el monestir de Sant Pere de Rodes i el Llançà durant el període d’època medieval i moderna».