L’equip de Marineria del Club Nàutic l’Escala està realitzant, aquests dies, uns treballs de neteja del fons del mar. David Costa, director d’operacions del Club Nàutic l’Escala, afirma que «un cop a l’any, al mes de setembre, fem una neteja i la gent surt a les platges, mentre que, a escala interna, com que les aigües són més clares, aprofitem, ara, per recollir tot el que podem trobar».

Entre els mesos de gener i febrer, els membres de l’equip del Club Nàutic, amb quatre treballadors, se centren dins de la dàrsena i a l’entrada del port. «Vam trobar un bombo de rentadora, ventiladors, diferents tipus de metalls, plàstics i pneumàtics», declara Costa, segons el qual «hi ha molts residus al fons del mar i la visibilitat és complicada». Han estat uns 750 quilos de brossa recollits en una setmana. L’entitat reclama «més civisme i respecte» per evitar aquesta situació.

Precisament, aquesta mateixa setmana, la darrera del mes de febrer, dedicaran un parell de dies a la neteja, ara que s’apropa la temporada del canvi de temps al litoral.

La intenció és preparar l’arribada de la temporada primaveral amb l’objectiu que el fons marí estigui ben net de residus que s’hi aboquen durant els mesos d’hivern.