L'associació animalista Lex Ànima denuncia "falta de transparència" del Consell Comarcal en la gestió del servei de recollida d'animals abandonats de l'Alt Empordà i reclama canvis en la gestió de la gossera de Figueres. L'entitat assegura que en els últims anys han augmentat les queixes d'associacions i particular sobre "presumptes deficiències en les instal·lacions" i "suposades irregularitats en el seu funcionament". "Fins a l'extrem, que el mateix Ajuntament de Figueres ha redactat un informe en el qual es recomana el decomís immediat dels gats que hi ha en acollida", remarquen en un comunicat.

Per tot plegat, demanen als ajuntament de la comarca que rescindeixin els convenis amb el Consell –com ja ha anunciat Figueres- i que es treballi "una solució global" per garantir "el benestar animal".

"Falta de transparència"

L'entitat es mostra preocupada amb la situació i diu que al febrer de l'any passat, es va reunir amb responsables del Consell i va presentar una instància sol·licitant informació detallada sobre el registre d'entrada i sortida d'animals dels darrers anys; registre de castracions efectuades, còpia dels informes veterinaris dels animals que han estat eutanasiats i dels que han resultat morts/ferits a les instal·lacions, registre de baixes per mort i registre del seguiment veterinari anual, entre d'altres.

"Bona part d'aquesta informació va ser denegada i se'ns va dirigir a la informació del web del Consell", asseguren. "Aquesta actitud suposa un incompliment flagrant de la Llei 19/2004 de Transparència de la Generalitat", afegeixen.

Tot això, asseguren, juntament amb les "presumptes anomalies detectades", les queixes i "l'injustificable retard" del projecte del nou centre d'acollida de Pedret, "obliguen a prendre mesures urgents".