El Bisbat de Girona ha informat que aquest diumenge, 30 de gener, ha mort a Figueres mossèn Lluís Plana i Sau. Nascut a la Cellera de Ter el 18 de febrer de 1939, va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Girona i va ser ordenat prevere el 8 de juliol de 1962 a l’església de sant Martí del Seminari diocesà. Va iniciar el seu ministeri com a vicari a les parròquies de Sarrià de Ter, Sant Pol de Mar, la Immaculada Concepció i sant Pau de Figueres, Lloret de Mar i la Sagrada Família de Figueres. Després d’un breu període com adscrit a Solius, l’any 1975 va ser nomenat vicari de la parròquia de la Sagrada Família de Figueres. L’any 1978, ecònom i posteriorment rector de la parròquia de santa Maria de Figueres.

L’any 1990, mossèn Lluís Plana va ser nomenat rector de la parròquia de la Immaculada Concepció i sant Pau de Figueres, servei que va compartir amb altres nomenaments com el d’arxipreste de l’arxiprestat, del 1994 al 1997, i el de capellà del Centre Penitenciari de Figueres, del 1997 al 2013. L’any 2005 va ser nomenat rector de Peralada, Cabanes, Pedret i Marzà, Vilabertran i Vilarnadal. Des del 2018 estava adscrit a la parròquia de la Immaculada Concepció i sant Pau de Figueres.

La celebració de la missa exequial té lloc aquest dimarts, 1 de febrer, a les 4 de la tarda, a l’església parroquial de la Immaculada Concepció i sant Pau de Figueres.