Ramon Pont Serra, Pedro Tibaut Saguer i Idelfonso Hernandez Picas, veïns d'Agullana, van ser víctimes del nazisme. Per aquest motiu, i amb la voluntat d'homenatjar-los, el municipi els farà un reconeixement el dissabte 5 de febrer.

L'Ajuntament d'Agullana i el Memorial Democràtic han organitzat un acte d'homenatge que consistirà a recordar les figures dels tres veïns assassinats pels nazis.

Ramon Pont Serra va ser exiliat i deportat a Mauthausen, l'any 1941. El 15 de novembre d'aquell mateix any va ser assassinat a Gusen, Àustria. Pedro Tibaut Saguer va ser exiliat i deportat el 1944 a Buchenwald (Alemanya), i es desconeix què va passar amb el final de la seva vida. D'altra banda, Idelfonso Hernandez Pivas va ser exiliat i deportat el 1944 a Dachau, Alemanya. Va acabar sent alliberat.

Vicenç Villatoro, director del Memorial Democràtic, presidirà la jornada, amb inici a les 11 h a la plaça Major. Hi haurà parlaments oficials i la col·locació d'una llamborda commemorativa, a més d'interpretació musical.

A més, està previst que els assistents s'acostin fins al carrer Darnius 47 i al Joaquim Bech de Careda 18 per recordar els habitatges de les víctimes.

Enric Garriga, activista, tancarà l'acte a les 12 h a la sala polivalent amb una conferència.