El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Figueres, Xavier Amiel, surt al pas de les acusacions fetes pel portaveu de Junts per Figueres (JxF) Jordi Masquef sobre el fet d'amagar informació i de manca de transparència als veïns de l'Olivar Gran per la instal·lació d'una antena de telefonia al seu barri. Amiel defensa en un comunicat que l'administració municipal "no té competències en la ubicació que decideixen les companyies operadores" i remet a la llei quan diu que "s'estableix que les telecomunicacions són serveis d'interès general que es presten en règim de lliure competència". Per aplicar-ho, el regidor explica que es necessita un Pla de desplegament aprovat prèviament i recorda que "en aquest cas, es remunta al ple municipal, celebrat el 2 de juny de 2015, quan l'Ajuntament de Figueres era governat per Convergència i Unió -actual JxF- i un dels regidors i posterior alcalde, era l'esmentat portaveu d'aquest grup municipal". És a dir, "l'anterior govern va fer aquest Pla on es considera apte la ubicació actual de l'Olivar Gran", declara.

Amiel afegeix que "l'Ajuntament té l'obligació de donar la llicència d'instal·lació, i així es va fer". Quan els veïns es van manifestar en aquest sentit, el regidor assegura que des del consistori van tenir una reunió amb ells i se'ls hi va donar resposta a tots els seus dubtes.

Pel que fa a la ubicació de l'antena a la zona del Rally Sud - aturada al cap de poc d'entrar l'actual govern al consistori - el regidor d'urbanisme aclareix que "aquesta antena no es va canviar pel risc per a la salut de les ones de radiofreqüència sinó per la proximitat als edificis per una qüestió d'estètica i proximitat als habitatges". En aquest sentit, Amiel afegeix que l'antena de l'Olivar Gran "no suposa cap afectació a l'estètica, ja que s'instal·larà en una zona lliure d'habitatges, on el més proper es troba a més de cent metres".

Des de Junts per Figueres proposaven cercar una ubicació alternativa com el Molí de l'Arrós. D'això, Amiel confirma que "l'operadora ha manifestat que es trobaria fora del radi del sector al qual ha de donar cobertura".