Membres de l’Equip d’atenció a les famílies i envelliment actiu del Consell Comarca de l’Alt Empordà van participar el passat dilluns 10 de gener com a ponents en una jornada formativa orientada a donar visibilitat, reforçar la detecció i donar eines d’intervenció davant del maltractament a les persones grans. La formació estava organitzada pel Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat d’Andorra.

La jornada, en què es van abordar els maltractaments a les persones grans i els efectes de la pandèmia en la prevenció i la intervenció, es va dividir en dues sessions; la primera estava adreçada a treballadores familiars del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) i a professionals de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri andorrà. La segona s’adreçava a treballadors de diversos àmbits, com ara centres sociosanitaris i de dia, treballadors socials i de serveis socials, o altres professionals de la salut i les àrees de serveis socials dels Comuns.

La relació entre territoris és clau a l’hora de compartir reflexions i maneres de treballar, que permetin enriquir amb noves experiències els i les professionals dels àmbits participants i establir noves línies de prevenció i actuació. L’origen d’aquesta col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat d’Andorra es troba en el projecte transfronterer Prospectsaso, del qual el Consell Comarcal n’era soci.