L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha finalitzat els treballs per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Centre de Serveis d’Empuriabrava. L’objectiu és que generi energia per alimentar les dependències de tot l’edifici. A l’immoble, situat al barri del Puigmal, s’hi troben les oficines de la Policia Local però també s’hi porten a terme altres activitats i, per tant, s’optimitzarà el consum d’energia renovable. El fet que la coberta de l’edifici del centre de serveis sigui plana és molt positiu per a la instal·lació que ha tingut un cost de 40.000 €.

Des de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries es vol apostar per aquest tipus d’energia, més sostenible i a la llarga més econòmica. El departament d’Urbanisme ja estudia la possibilitat de fer noves instal·lacions en espais i edificis públics afavorint així la transició gradual cap a un model energètic més responsable.

En el pressupost municipal per aquest any 2022, hi ha destinada una partida de 100.000 euros per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’escola Ruiz Amado del centre històric de Castelló. D’aquesta manera, es podrà aprofitar l’energia per a altres equipaments.