L’Ajuntament de Maçanet de Cabrenys ha posat en marxa, des del maig passat, diversos projectes de millora al poble. Les obres s’han pogut fer gràcies a les subvencions de la Generalitat, a través del Pla Únic d’Obres i Serveis, i de la Diputació de Girona, que en alguns casos han suposat fins al 90% de la inversió.

Destaquen la millora del rendiment de la xarxa d’aigua potable a la zona de la urbanització Casanova i la instal·lació d’un regulador de pressió, que ha de permetre la reducció de punxades i fuites en aquest sector, i que, en la majoria dels casos, provocaven talls d’aigua que afectaven una àmplia zona d’habitatges.

En segon lloc, s’ha intervingut per substituir la canalització de sanejament, existent des de l’avinguda Canalejas fins al punt de connexió prevista per a la nova depuradora. «D’aquesta manera, aconseguim una reducció de les infiltracions d’aigua de la riera al tub de sanejament, que penalitzarien el correcte funcionament de la futura depuradora del poble, i s’eliminen les freqüents avaries que es produïen a causa del mal estat de la canalització», diu l’alcaldessa, Mercè Bosch.