El ple de l’Ajuntament de Ventalló, previst per a aquest dimecres, 1 de desembre, inclou la moció del grup municipal de Junts per Ventalló, a favor de la construcció de l’escola nova, i també de la moció que presenta el grup municipal d’ERC, sobre a la situació de l’escola actual. Els republicans fan referència al fet de rehabilitar el pis de l’escola.

L’alcaldessa de Ventalló, Mei Costa (Junts), és ferma quan manifesta: «Demanem suport per a una escola nova més suportable. Fa més de dos anys que som a la llista de prioritaris i al mes de gener hi ha d’haver l’acord del Departament d’Educació dient que l’escola de Ventalló es construirà».

A més, en el mateix ple és previst aprovar els plecs de clàusules administratives particulars i de prescripcions tècniques per a la licitació del contracte de servei de redacció del Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Ventalló. «Anem amb Normes Subsidiàries dels anys 60 i 70», lamenta Mei Costa. El Pressupost Municipal de Ventalló, corresponent a l’exercici 2022, ha de veure la llum en el mateix ple. En aquests comptes, s’inclouen inversions com la primera fase de l’aigua potable o bé eixugar el deute pendent amb l’empresa Sorea. «No enteníem que tinguéssim l‘aigua més cara de la demarcació», subratlla l’alcaldessa ventallonina.