Diversos empresaris de l'oci nocturn, el secretari general de la Fecasarm i diversos representants de la Guàrdia Urbana de Figueres s'han reunit aquesta setmana amb la intenció de millorar la seguretat i la convivència nocturna al voltant d'aquests locals. La trobada arriba després que la setmana passada la Guàrdia Urbana denunciés sis establiments per infraccions lleus. Una de les propostes que va sortir durant la reunió és la contractació d'un servei de neteja comú al voltant dels locals perquè netegin les voreres quan els establiments tanquin. També s'ha plantejat que tots els controladors d'accés vesteixin de la mateixa manera per tal que puguin actuar de forma coordinada en cas que sigui necessari.

La denúncia de la Guàrdia Urbana de Figueres a sis locals d'oci nocturn per infraccions lleus la setmana passada va provocar que des de la patronal es sol·licités una trobada amb els responsables del cos local. L'objectiu era abordar les sancions i millorar la convivència i la seguretat nocturna.

Aquesta setmana, el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, i diversos empresaris de la ciutat s'han trobat amb el cap de la Guàrdia Urbana i el cap de la Unitat de Policia Administrativa. Des de la Fecasarm valoren el "caire positiu constructiu" de la reunió i afirmen que es van posar sobre la taula diverses accions per garantir la convivència nocturna.

Una de les propostes és que tots els controladors d'accés dels locals de Figueres vesteixin igual i vagin degudament identificats. Això permetria actuar de manera coordinada quan sigui necessari en zones properes als locals i també agilitza la intervenció en desallotjament de locals per evitar molèsties als veïns.

Per altra banda, també es va plantejar l'opció de contractar de forma conjunta per zones un servei de neteja que s'encarregui de netejar les voreres properes als establiments d'oci nocturn quan aquests tanquin.

Per altra banda, la Fecasarm va proposar fer campanyes conjuntes amb l'Ajuntament de Figueres de sensibilització en matèria de seguretat, civisme i violència sexual. En aquest sentit, els representants del cos policial van anunciar que avisarien als responsables polítics d'aquesta voluntat per fer campanyes periòdiques.