La borrasca Blas ja ha deixat acumulacions de més de 70 litres de pluja en punts de Girona.

Unes precipitacions que de moment no han generat grans incidències.

Pel que fa a les acumulacions de pluja més destacades entre ahir i avui fins a les 11 del matí hi ha els 73,6 litres d'aigua que ja porten acumulats a Cadaqués.

La resta de registres més elevats s'han produït a l'Empordà. Destaquen els 67,3 litres al pantà de Darnius-Boadella o els 59,9 de Roses. Al Baix Empordà, també és rellevant que a Torroella de Montgrí, els pluviòmetres ja porten recollits 65,3 litres i a la Bisbal d'Empordà, la xifra escala fins als 47,2 litres.

Al Ripollès també hi ha hagut precipitacions destacables, com els 58 litres recollits ja a Molló.

Al Gironès també hi està plovent força, a Girona ciutat han descarregat fins a 51 litres i a Cassà, 61,5.

Sortides dels bombers

Quan als serveis més destacats dels Bombers, s'ha de dir que han realitzat quatre sortides fins a les vuit del matí en punts de la província, dues d'elles per despreniment de pedres en carreteres. Una d'elles de matinada a la carretera de Lloret a Tossa i aquest matí, han actuat a la C-66 a l'altura de Torrent per treure una pedra de la via.

D'altra banda, també han actuat en la inundació d'uns baixos a Cadaqués i per la caiguda d'un arbre a l'aparcament del rectorat de la Universitat de Girona.

També a Girona, cap a dos quarts d'onze del matí, els Bombers han hagut d'anar a una botiga del carrer Lorenzana perquè els entrava aigua pel celobert. Els efectius han apagat el quadre elèctric per evitar problemes i perquè després hi pugui actuar un lampista.

Els serveis d'emergències de les comarques gironines també vigilen o han tancat des de l'arribada de la borrasca, els passos inundables i els guals. Per evitar que la gent hi passi i es pugui produir algun accident.

A banda de la pluja, aquesta Borrasca que podria acabar en minihuracà i que amenaça de deixar 100 litres acumulats a la província, també està acompanyada de fort vent i onatge.

L'alerta per fort onatge preveu que a Girona hi hagi maregassa i que els pics d'onada superin els 2,5 metres. De fet, a la boia del cap de Begur, aquesta matinada ja hi ha hagut onades que ha superat els 5,5 metres. Davant d'aquesta situació, des de Protecció Civil s'alerta que cal anar amb compte a les esculleres i no apropar-se