El proper 19 de novembre, l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat organitza una sessió webinar de presentació de resultats del programa Habiba – Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà.

En aquesta sessió, es presentaran els resultats i les principals línies de treball endegades en el marc del programa.

El projecte Habiba, finançat per la Convocatòria Interculturalitat i Acció Social 2020 de la Fundació Bancària La Caixa, que s’ha executat en el decurs de tot l’any 2020 al municipi de Sant Pere Pescador, té com a principal objectiu promoure l’equitat en l’exercici del dret a la salut i l’accés al sistema de salut de les dones d’origen migrant de la comarca.

El Programa Habiba ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Amunt i Crits-Dones Referents Comunitàries, que a través de la metodologia del creuament de sabers ha dinamitzat les sessions de treball amb dones migrades i professionals de salut de l’ABS de l’Escala en el marc de l’elaboració del Diagnòstic de Salut Comunitària de Sant Pere Pescador i de les accions comunitàries definides a partir d’aquest. Aquestes han estat encaminades a generar espais de treball comunitaris i empoderar les dones migrades com a actius en salut de la nostra comarca.

Programa

09:30 – 09:45. Obertura de la jornada amb

  • Sònia Martínez i Juli, Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
  • Representant de la Fundació Bancària “la Caixa”.

09:45 – 10:00h. Presentació del Programa Habiba, Dones i Salut Comunitària a l’Alt Empordà, a càrrec de l’Equip d’Inclusió i Atenció a la Comunitat del Consell Comarcal.

10:00 - 10:40h. Presentació dels principals resultats del Programa, a càrrec de l’Associació Amunt i Crits, dones referents comunitàries.

  • El Diagnòstic de salut comunitària de Sant Pere Pescador.
  • Taller sobre l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR)
  • Vídeos divulgatius sobre l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR)
  • Guia de plantes medicinals

10:40 – 11.00h. Tancament, espai de reflexió i propostes de futur.

La webinar es celebrarà en format telemàtic de 9:30 a 11:30h. Per a participar-hi és necessària la inscripció prèvia mitjançant el formulari web: https://bit.ly/3pGTmSJ

Les places són limitades segons ordre d’inscripció. El termini d’inscripció finalitzarà el proper 12 de de novembre.