L’inspector de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Figueres Alfons Sánchez agraeix «l’actitud, la implicació i la perseverança» de les unitats de seguretat ciutadana i d’investigació dels Mossos d’Esquadra en la lluita contra el cultiu i el tràfic de marihuana, i posa l’accent en què aquesta problemàtica, i també les ocupacions d’immobles i el frau elèctric, són de difícil solució «amb la normativa penal vigent». Alfons Sánchez ha explicat, durant la celebració del Dia de les Esquadres a Llançà, que, durant l’any passat, en plena pandèmia, els Mossos d'Esquadra de l’ABP de Figueres van realitzar, en relació amb els delictes relacionats amb el cultiu de marihuana, 32 entrades i persquisicions en domicilis, 46 detencions i el comís de més de 23.000 plantes.

«En el que portem d’any 2021 ja hem superat aquestes xifres i el total de plantes de marihuana comissades supera les 70.000», concreta l’inspector, el qual assenyala que l’única manera de revertir aquesta tendència és «la suma d’esforços entre totes les policies, en un front comú amb judicatura i fiscalia».

Alfons Sánchez aprofita l’acte per posar de relleu les condicions en què treballen els Mossos d’Esquadra: «M’agradaria destacar com a rellevant les dificultats que estem afrontant en el nostre dia a dia, a causa de la precarietat d’un parc mòbil en procés de renovació, amb un dèficit de vehicles per a la nostra ABP preocupant». Pel que fa als recursos humans, el comandament dels Mossos de Figueres ha indicat que, aquest mes, s’han incorporat nou agents en pràctiques.

L’inspector ha volgut remarcar, d’altra banda, que la crisi sanitària del darrer any ha generat «una activitat policial intensa, vertiginosa i a vegades extenuant», encaminada al compliment de les mesures de salut pública.

L'acte commemoratiu del Dia de les Esquadres de l'ABP de Figueres s'ha celebrat a la Casa de Cultura de Llançà MAIRENA RIVAS

34 felicitacions a efectius de Figueres

La Comissaria de Figueres ha celebrat l’acte commemoratiu del Dia de les Esquadres el 21 d’octubre a la Casa de Cultura de Llançà, amb la presència de l’alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter; la presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez; representants de la judicatura i alcaldes i regidors de diferents municipis. A la Regió Policial de Girona, s’han concedit un total de 359 felicitacions per actuacions meritòries a mossos d’esquadra i, d’aquestes, 34 han estat per a efectius de l’Àrea Bàsica Policial de Figueres.

A banda d’aquests reconeixements, la comissaria de Figueres ha volgut distingir, com a persona externa al cos un representant d'Endesa, perquè la companyia col·labora des del 2014 amb els Mossos en el Dispositiu Alba contra el tràfic d’estupefaents i el frau elèctric als barris del Culubret i Sant Joan de Figueres.

A la Regió Policial de Girona s'han concedit 359 felicitacions per actuacions meritòries a mossos, i d'aquestes, 34 les han rebut efectius de l'ABP de Figueres MAIRENA RIVAS