L'Associació Platges Netes i AMar han recollit aquest cap de setmana 77 Kg de brossa al litoral de Llançà. Es tracta de l'acció mediambiental número 46 que l'entitat Platges Netes du a terme. Aquesta vegada ha comptat amb la col·laboració de l'Associació barcelonina A Mar, que ha participat amb deu bussos que han ajudat a netejar el fons marí de les platges de l'Alguer i Sant Jordi, i la seva presidenta, Maria Ugarte.

A la sorra 25 voluntaris han recollit 25 Kg de brossa de tota mena però, sobretot i com és habitual, plàstics petits, burilles i llaunes de begudes. Al mar, els bussos de l'associació AMar han recollit uns 52 kg de brossa, incloent un neumàtic que feia de mort. En general, però, els bussos han comentat que el fons marí estava "força net".

Jesús Blanco, membre de l'entitat, remarca i agraeix la col·laboració externa: "donar les gràcies a SKKayack perquè ens han deixat caiacs de suport als bussos; aDiving Center Colera per prestar-nos les ampolles pels bussos; i sobretot donar les gràcies, una altra vegada a en Pere Garriga que ha posat desinteressadament la seva barca Noll a disposició dels bussos de l'associació AMar".

Després de la jornada de neteja, el grup de voluntaris van gaudir d'un pica-pica a la biblioplatja de la platja del Port de Llançà cedida per l'Ajuntament i d'una xerrada sobre la posidònia a càrrec dels biòlegs i de la presidenta d'AMar.