El regiment d’infanteria Arapiles 62 és l’amfitrió d’una celebració, el dissabte 9 d’octubre, durant tot el dia, al castell de Sant Ferran de Figueres. A partir de dos quarts d’onze del matí, tothom que ho vulgui està convidat a assistir a les demostracions que els soldats i els seus comandaments han preparat per a l’ocasió: una exposició estàtica als fossats de la fortalesa; una demostració operativa d’un escamot d’infanteria mecanitzada, i la recreació d’època de l’exèrcit amb la col·laboració de l’Associació Defensors de Girona.

En el pati d’Armes del castell de Sant Ferran, s’ha previst retre un homenatge a les 7 de la tarda, a les persones «que van donar la seva vida per Espanya» i s’hissarà la bandera. El programa d’actes també inclou, al llarg de tot el dia, demostracions per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, principalment de Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil. Totes les activitats estan obertes al públic de totes les edats, amb entrada lliure.

El regiment d’infanteria Arapiles 62 forma part de l’Exèrcit de Terra. Es troba integrat en l’actualitat en la Brigada Aragón, amb la caserna general ubicada a Saragossa, tot i que està organitzada en una unitat establerta al municipi altempordanès de Sant Climent Sescebes.

10 d’octubre: Una activitat gratuïta oberta als aficionats al patrimoni

D'altra banda, el castell de Sant Ferran de Figueres proposa una altra jornada de portes obertes el 10 d’octubre, des de dos quarts d’onze del matí fins a les sis de la tarda. En aquesta ocasió, l’activitat també és gratuïta i oberta a tots els aficionats al patrimoni. Per la seva vasta superfície, de 32 hectàrees i el seu extens perímetre, de 3.120 metres, és la fortalesa moderna més gran d’Europa, datada del segle XVIII.