L’entrada de les oficines dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Figueres, situades al carrer Sant Pau, van aparèixer el divendres 1 d’octubre empaperades amb pancartes i pamflets en què es pot llegir: «Som serveis essencials, fa més d’un any que el local està tancat» i «Volem atendre dignament, els polítics no respecten».

En representació dels treballadors d’aquesta àrea municipal, el sindicat UGT ha informat que «s’han iniciat accions a fi d’evidenciar les condicions en què es veuen obligats a treballar i que s’han vist agreujades a partir de la pandèmia». Un portaveu d’UGT ha manifestat que «les deficiències al local» fa tres anys que duren, ja que «la instal·lació es va obrir a corre-cuita quan les obres de condicionament encara no havien acabat».

«Les oficines no compleixen els requisits mínims legals perquè es pugui fer l’atenció al ciutadà, ni treballar-hi amb garanties de salubritat», ha dit el representant sindical, el qual destaca «una falta de ventilació interior, portes d’emergència tancades i també goteres».

Segons la UGT, el personal dels Serveis Socials es veuen obligats a atendre el ciutadà a les escales exteriors de l'equipament municipal. La plantilla, entre personal tècnic, estudiants en pràctiques, cos administratiu i recepció, pot arribar a reunir en aquest espai una trentena de persones, remarca el portaveu d'UGT. «No oblidem que a Figueres hi ha més de 3.000 famílies que necessiten atenció social», ha conclòs.