Ciutadans (Cs) demana a l'Ajuntament de Figueres una renovació integral de l'estadi Albert Gurt que des de fa anys pateix greus deficiències.

El portaveu del grup, Héctor Amelló, posa èmfasi en el fet que el mal estat causa lesions als atletes. "el mínim manteniment que s’ha dut a terme durant anys ha provocat enormes deficiències com els nombrosos forats al tartan de les pistes que provoquen lesions als atletes, la zona de salt i els matalassets no estan en condicions o uns vestuaris que han quedat en situació deficient", indica Amelló.

A més, el regidor destaca com el mal estat de la tanca perimetral o l’absència d’aquesta en alguns punts “permet intrusions de persones que accedeixen al recinte sense permís i el degraden amb els seus actes incívics”.

Per això el partit reclama una actuació "urgent" perquè "els clubs i les entitats puguin fer un ús adient de les instal·lacions sense que els atletes hagin de patir lesions a causa del deficient estat de l’estadi”.

A banda de l'estadi, Ciutadans remarca que Figueres "arrossega una notable manca d'equipaments esportius municipals, a la que s'hi suma la paralització de la construcció del nou pavelló" i la degradació de l'Albert Gurt.

La formació presentarà una moció demanant una renovació integral de l’estadi Albert Gurt que passi per la millora dels dèficits i necessitats de manteniment i reparacions i inversions imprescindibles per deixar-lo en perfecte estat. La moció, també reclama “crear un autèntic pla de manteniment d’instal·lacions esportives de propietat municipal que compti amb un paquet de mesures bàsiques valorades i dotades econòmicament i un cronograma d’actuació concret".