Més d’una trentena d’entitats de diversos àmbits aplegades en l’associació Stop macroparc eòlic marí, Unió de Pagesos, la IAEDEN-Salvem Empordà, ALLIMO, Fòrum l’Escala Empúries, han organitzat conjuntament amb els vuit ajuntaments de la costa afectats (Roses, Cadaqués, Sant Pere Pescador, Castelló d’Empúries, l’Escala, Torroella de Montgrí, Begur i Pals) una performance reivindicativa contra el macroprojecte i per reclamar un nou model d’implantació de renovables que sigui sostenible i consensuat amb el territori. Representants de l’associació van comparèixer en roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Girona, el passat 21 de setembre, per donar a conèixer els detalls de la performance.

L’acte es durà a terme aquest dissabte 25 de setembre a l’exterior de la Ciutadella de Roses a partir de les 18 h i consistirà en un espectacle de macrotitelles i música en viu a càrrec del projecte internacional Punch Agathe. També hi haurà colles geganteres de l’Empordà.

En els parlaments hi participarà l’alcalde de Roses, Joan Plana; el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Agustí Badosa; i la diputada de la Diputació de Girona, Montse Mindan, entre d’altres.

L’associació Stop macroparc eòlic marí ha reclamat a la Generalitat i al Govern espanyol que es defineixin davant el macroprojecte, que ha qualificat d’agressió sense precedents al territori, i li demana que escoltin les moltes veus en contra dels ciutadans. En aquest sentit, l’entitat ha anunciat que després d’haver realitzat nombroses trobades amb l’administració i representants polítics de diversos partits, i també després del pronunciament contundent en contra del món científic, ha acordat demanar a les conselleria de Territori i Sostenibilitat un informe de l’impacte visual del macroparc en el paisatge de l’Empordà fet per una institució de gran reputació com és l’Observatori del Paisatge de Catalunya; també demanarà a la conselleria d’Empresa un informe de l’impacte econòmic en les empreses de la zona afectada que fan compatible les activitats turístiques amb la cura del medi ambient; i a la Conselleria d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural, sol·licitarà un estudi sobre les conseqüències en la biodiversitat de l’Empordà que tindria una instal·lació de les característiques del macroparc Tramuntana.