L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries vol impulsar la implantació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per als pròxims mesos. Es tracta de contribuir al desenvolupament sostenible en el marc de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

«Per fer-ho, estem tramitant la contractació d’una empresa, Vector 5, que s’encarregarà dels passos inicials, com són la sensibilització i la diagnosi dels objectius», manifesta el regidor de Medi Ambient del consistori castelloní, Joan Basí. Per començar a implantar els ODS, el primer pas serà fer una formació a nivell polític i de treballadors de tot l’Ajuntament.

Joan Basí argumenta que han concorregut a una subvenció de la Diputació de Girona, corresponent a la Línia de subvenció pel finançament de la implantació dels objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 a les capitals de comarca i els municipis de més de 10.000 habitants de la demarcació de Girona 2021, i rebran 8.000 euros.

«Ho veiem com una oportunitat per seguir treballant aquests objectius d’una manera més transversal entre les diferents àrees de l’Ajuntament», justifica el màxim responsable polític del grup municipal de la CUP de Castelló d’Empúries.