L’ambientòloga Mar León Parull ha assumit el càrrec de gerent de l’Agència Catalana de l’Aigua, empresa de la Generalitat des d’on afrontarà el repte de l’emergència climàtica. «L’aigua és, sens dubte, un dels grans reptes a futur, i molt més en un context d’emergència climàtica en què els cursos dels nostres rius i rieres es veuran minvats i patirem cada cop més fenòmens climàtics extrems». Espera poder contribuir, conjuntament amb la resta de professionals de l’Agència Catalana de l’Aigua, «a la millora de la realitat hídrica del nostre país, i a garantir, des de l’Administració de l’aigua i amb la resta d’agents implicats uns serveis del cicle de l’aigua de qualitat». L’Agència Catalana de l’Aigua ja ha renovat per complet els seus càrrecs gestors. Primer amb el nomenament del nou director, Samuel Reyes, que va estrenar el seu càrrec a finals del mes d’agost. I ara, des d’aquest dilluns passat, 13 de setembre, amb la designació com a nova gerent de l’ACA.

Mar León Parull, és Llicenciada per la UAB en Ciències Ambientals, Tècnica i Consultora de Medi Ambient. «Soc per vocació i per formació, ambientòloga, especialista en gestió del medi ambient, amb motivacions com la sostenibilitat, el litoral, i els serveis públics (aigua, energia i residus). He treballat tant en l’àmbit de l’Administració pública com en el de la gestió de l’aigua i el litoral». Tot i que és nascuda a Barcelona, viu a Roses des de 2004 i «em sento absolutament lligada al territori de l’Alt Empordà, on he desenvolupat gran part de la meva carrera professional i on també he conegut i establert lligams personals, professionals i d’amistat».

També cal destacar la seva vinculació en l’àmbit polític. León és l’actual Secretària d’Organització de l’executiva d’ERC Roses, Secretària de Transició Ecològica d’ERC Alt Empordà, Vocal del Litoral de Medi Ambient i Energia a nivell nacional d’Esquerra Republicana.