Pau ha renovat les gràfiques dels quatre panells informatius de les rutes “VisitaPau”, elaborades dins el marc del projecte “Creació d’un node d’unió a Pau entre els Parcs Naturals del Cap de Creus i els Aiguamolls de l’Empordà”, fruit del programa Viure al Poble Més inclòs dins del programa operatiu FEDER Catalunya 2007-2013. Les senyalitzacions i itineraris tenen l’objectiu de potenciar la connexió entre els dos espais naturals afavorint la informació i difusió dels valors d’aquests espais.

Les gràfiques dels panells dels itineraris a l’entrada del poble s’han degradat amb el pas del temps, afectats pel sol i les inclemències meteorològiques. Aquesta mateixa setmana, s’han substituït aquestes gràfiques, juntament amb la del faristol de la Cooperativa, per unes de noves amb vinils d’alta qualitat i làmines de material composite, àmpliament utilitzat per a senyalitzacions en exteriors, amb una major durabilitat, resistència a la intempèrie i als cops, que els panells anteriors.

Paral·lelament s’està realitzant un inventari de la resta de senyalitzacions dels recorreguts per tal de poder planificar i prioritzar la seva substitució. L’Ajuntament també treballa en l’actualització del web VisitaPau.cat, a través del qual es poden visualitzar els punts d’interès de la població, amb accés a tots els continguts i al mapa de les rutes en català, l’audioguia i les guies didàctiques per als escolars. En la següent fase s’ampliarà amb la traducció dels continguts de la visita a l’espanyol, l’anglès, el francès i l’alemany.

Les rutes de descoberta VisitaPau

Cada ruta de la proposta VisitaPau ofereix una temàtica principal, a partir dels elements del patrimoni cultural i natural existents, que permet que el visitant conegui i entengui l’entorn a mida que va fent camí pel terme de Pau: Pedres i dòlmens, Camí de Peregrins: la Creu Blanca, la terra conreada i Cortals, estanys i closes.

Totes les rutes ofereixen diversos nivells de lectura i diferents formes d’acostar-se als continguts de la visita: a través dels codis QR allotjats als senyals situats al terme, la web que inclou una audioguia, un tríptic i unes guies didàctiques pensades per a escolars.