L’Ajuntament de Lladó ha decidit dedicar el pavelló poliesportiu municipal al remer Manel Balastegui Riguillo, que va néixer fa 21 anys en aquest municipi alt-empordanès. Manel Balastegui, diploma olímpic als Jocs de Tòquio, pertany al Club Natació Banyoles i el 2018 es va proclamar campió del món sub-23 en la modalitat doble scull lleuger masculí (BLM2x) a Poznan (Polònia). El 2019 va quedar en quarta posició al Campionat europeu de rem en la modalitat de doble scull lleuger masculí (LM2x) juntament amb el seu company Rodrigo Conde. També amb ell, l’agost del 2019 va aconseguir un cinquè lloc al Mundial absolut celebrat a Linz (Àustria), on va aconseguir la classificació olímpica per als Jocs de Tòquio 2021.

L’alcalde, Joaquim Tremoleda, diu que esperaran que Manel Balastegui «torni de les vacances postolímpiques per fer l’acte de dedicació del pavelló».

A l’Alt Empordà ja hi ha un precedent d’aquestes característiques amb el pavelló de Vilafant, que porta el nom del campió olímpic de taekwondo Joel González.