L'Ajuntament de l'Escala ha aplicat, aquesta nit, el primer tancament del perímetre de les platges del municipi, després que els darrers dies s'hi acumulés una important quantitat de persones fent-hi festes i botellons. La mesura arriba després que l'alcalde, Víctor Puga, firmés el passat dijous, un ban en què es prohibeix l'accés a les platges de l'Escala entre les 23 i les 6 hores a partir del 13 d'agost i fins a nou avís.

Les platges es troben tancades amb tanques, literalment, i s'hi ha reforçat la seguretat policial. Les aglomeracions de les últimes nits han provocat el malestar i la reacció adversa dels veïns, molestos no només pels múltiples sorolls, sinó també per la gran quantitat de deixalles i residus que s'han anat acumulant a Riells, i a la resta de platges, després de cada nit de festa.

Al ban, l'Ajuntament recorda «la importància d’evitar l’aglomeració de persones i recordant la prohibició de menjar i beure en grup a l’espai públic». El consistori també ha explicat que la mesura serà vigent de matinada per no alterar el descans dels veïns.

Veïns del municipi han volgut compartir una breu galeria d'imatges de la platja de Riells i els carrers del voltant aquest estiu. Expliquen que, durant la primera nit de vigilància per part de policia i mossos, «s'ha pogut dormir per primera vegada en moltes setmanes».

Les imatges són de diversos dies, des d'incis del mes de juliol fins a aquest dijous passat, 12 d'agost.

5

L'incivisme obliga a tancar les platges de l'Escala Emporda.info