Els sindicats COBAS i CCOO anuncien la convocatòria d'una vaga indefinida en els sectors públics de manteniment de l'enllumenat públic, jardineria i sanejament urbà de Figueres a partir d'aquest dimecres 4 d'agost. En un comunicat alerten que "després de mesos de negociacions ens trobem en un altre atzucac" i titllen d'"immobilisme" a l'equip de govern.

La voluntat de l'aturada - anunciada com a indefinida - és "mantenir les condicions laborals de les treballadores i treballadors dels sectors afectats" que - indiquen - "xoquen contra la voluntat expressada de reduir la massa salarial per part del regidor Pere Casellas".

L'origen del conflicte prové de la municipalització dels serveis. Davant la voluntat de l'actual equip de govern de passar a gestió pública els serveis de manteniment públic, el passat desembre els sindicats COBAS i CCOO van convocar una vaga en plenes vacances de Nadal. Els sindicats reclamen un conveni franja que "asseguri les condicions laborals de les persones treballadores que pesessin de l’empresa Ecoserveis a Fisersa", que es va acordar el 24 de desembre del 2017 entre la part social i l’equip de govern d’aquell moment.

COBAS i CCOO volen renovar aquests acords "trobant-nos amb la negativa de negociar aquest punt de Fisersa", entenen que la negativa prové de l'equip de govern.

Conflicte de municipalització

Els convocants de la vaga no estan d'acord amb la divisió dels serveis en diferents empreses, sobretot pel que fa al de neteja viària i recollida d'escombraries. "A tot arreu que s'ha provat, han tornat a unificar els serveis donat la pèrdua de qualitat que es produeix", manifesten.

Per una altra part, remarquen que passar el servei a Fisersa no és municipalitzar-ho "estem parlant d'una empresa de capital públic però de gestió privada", indiquen. Reconeixen, però, que absorbir a Fisersa l'actual plantilla de netejadores d'espais municipals "sí que podrem parlar d'una millora de condicions laborals" i, en aquest cas, asseguren que el govern trobarà tota la seva col·laboració.