Els membres de l'agrupació d'electors Alternativa per Llançà (APL), creada el 2015 fan un pas endavant i es constitueixen com a partit polític independent i municipalista. L'objectiu, segons la pròpia formació, és "liderar el canvi polític que necessita l’Ajuntament el 2023".

"Som un grup independent, sense lligams polítics que ens marquin les directrius a seguir, no volem fer servir l'ajuntament com a trampolí polític a nivell personal", diuen en un comunicat.

L'agrupació actualment té un regidor a l'oposició al consistori de l'Ajuntament de Llançà. Paral·lelament, continuen formant part de la coalició independent i municipalista Tots x l'Empordà, ja que, tal com indiquen "és un bon espai d’intercanvi d’experiències entre candidatures empordaneses també independents totes elles i que respecta la llibertat total d’acció de cada grup que en forma part en el seu respectiu municipi".

APL creuen que Llançà necessita "una alternativa a les polítiques continuistes dels últims anys", gent que es dediqui realment només a Llançà i al benestar dels seus ciutadans, a solucionar els problemes reals i "no a fer polítiques de cara a la foto i la notícia als diaris, mentre tots plegats patim un poble brut, deixat i amb moltes mancances en la vida quotidiana", manifesten.