Els Agents Rurals han tancat aquest migdia els accessos al Parc Natural del Cap de Creus i al Paratge Natural de l'Albera per l'alt risc d'incendi que hi ha en aquestes zones.

Aquesta mesura també es va prendre el dimarts en aquests mateixos massissos però també al de Montserrat, Montmell-Marmellar.

A banda, s'ha activat del nivell 3 del Pla Alfa en 20 municipis empordanesos, cosa que implica la suspensió de totes les activitats amb risc d'incendi forestal. I és que en aquestes àrees avui hi ha un perill molt alt d'incendi forestal.

Les poblacions afectades són: Agullana, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, Darnius, Espolla, Garriguella, La Jonquera, Llançà, Palau-Saverdera, Pau. Portbou, El Port de la Selva, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, La Selva de Mar, Vilajuïga i Vilamaniscle.

Cal recordar que aquestes àrees són de les que es troben juntament amb la costa del Baix Empordà amb condicions més crítiques pel que fa al risc d'incendi. Durant la presentació de la Campanya forestal, el conseller d'Interior ja va posar en alerta aquestes zones del nord de Girona i del litoral així com els efectius d'emergències que hi ha desplegats i que ja han hagut d'actuar en alguns incendis forestals.