Agents Rurals ha activat el nivell 3 del Pla Alfa per risc d'incendi a una vintena de municipis de la comarca afectats per l'entrada de la tramuntana: Agullana; Cadaqués; Cantallops; Capmany; Colera; Darnius; Espolla; Garriguella; la Jonquera; Llançà; Palau-saverdera; Pau; Portbou; el Port de la Selva; Rabós; Roses; Sant Climent Sescebes; la Selva de Mar; Vilajuïga; i Vilamaniscle.

A més des de les 12 hores s'ha activitat el tancament d’accessos al Parc Natural del Cap de Creus i al Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera. La previsió és que aquesta situació de tancament d’accessos s’allargui tot el dimarts.

Pla Alfa del 12 de juliol

Pla Alfa del 12 de juliol Agents Rurals

Pla Alfa

El Pla Alfa és un procediment operatiu que defineix les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant de les situacions de perill d'incendi que es produeixin. Les mesures que s'apliquen durant la seva activació són:

  • Resta completament prohibit encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta incloent les barbacoes de les àrees de lleure.
  • No es permet l’accés al massís a peu ni amb vehicle.
  • Es suspenen totes les autoritzacions excepcionals per fer foc i es restringeix la pràctica d’activitats esportives al medi natural.
  • Es prohibeix la realització de treballs forestals i queden restringides les activitats agrícoles que puguin generar risc d`incendi.