El Museu de l’Empordà tancarà temporalment les seves instal·lacions a la Rambla de Figueres el diumenge 18 de juliol per iniciar les obres de reforma de l’edifici. Amb aquesta reforma es millorarà l’accessibilitat a l’edifici eliminant els dos trams d’escala que actualment donen accés a l’espai de recepció, s’habilitarà un espai de benvinguda ampli amb botiga i llibreria, es recuperarà l’espai de soterrani amb un auditori amb capacitat per a unes 50 persones i es crearà un espai de descans al soterrani.

Les obres de millora s’iniciaran l’última setmana de juliol amb una previsió de 5 mesos de durada. Suposarà la reforma més ambiciosa que s’ha dut a terme en el Museu en els últims anys i que és el punt de partida del que ha de ser la renovació integral de tot l’edifici, incloent també l’exposició permanent.

Amb motiu del tancament, el dissabte 17 i diumenge 18 de juliol l’entrada al Museu de l’Empordà serà gratuïta per a tothom.

Es millorarà l'accessibilitat al Museu de l'Empordà Ajuntament de Figueres

Tot i que les obres no començaran fins l’última setmana de juliol, el Museu tancarà les portes el diumenge 18. L’avançament del tancament permetrà al personal del Museu protegir totes les obres de la col·lecció amb les mesures necessàries per a la seva conservació. També es tindrà especial cura dels relleus escultòrics de la façana, obra de Frederic Marès que es mantindran a la seva ubicació habitual amb la reforma de l’espai d’accés al Museu.

Degut també als treballs de protecció i conservació previ a l’inici de les obres, les exposicions temporals que es poden veure actualment, “Tura Sanglas i Rosa Tharrats: un diàleg artístic. Subjectivitat de la matèria, poètica de l’objecte”, comissariada per Laura Cornejo; i “Ben Patterson a l'Empordà. Fotos i vídeos de Joan Casellas” es podran visitar fins els diumenge 18 de juliol.

Tot i el tancament temporal del Museu, es continuarà treballant en la difusió del patrimoni artístic amb activitat i contingut a les xarxes socials @museuemporda. A la Sala d’exposicions l’Escorxador se seguirà amb la programació prevista.

Les obres del Museu de l'Empordà tenen una inversió de 490.000 euros Ajuntament de Figueres

Les obres es duran a terme en dues fases i suposen una inversió de 490.000 euros, dels quals, la Diputació de Girona n’assumirà 200.000, invertits a la primera fase, de milora d'accessibilitat i el pis soterrani. La segona fase de reformes s’intervindrà els pisos superiors i suposarà la implementació d’un nou Pla Museològic i museogràfic. Tindrà un cost de 246.000 euros, que assumirà totalment l'Ajuntament i es preveu dur a terme entre 2022 i 2023.