Les federacions comarcals d'ERC de l’Alt i el Baix Empordà han organitzat aquest 28 de juny, dia de l’orgull LGTBIQ+, una taula rodona per a parlar de quines són les problemàtiques o casuístiques de l’entorn LGTBIQ+ per accedir a l’oci nocturn a la Costa Brava.

La taula, que va ser moderada per la portaveu escalenca i secretaria comarcal de l’Alt Empordà de dona i igualtat d’ERC, Etna Estrems, contava amb la visió de diferents sectors de l’entorn LGTBIQ+. Manel Moreno i Thelma Gilsamaniego, president i tresorera de l’associació EmpoRderats del Baix Empordà, José Yepes, psicòleg i activista i responsable del SAI de Sant Feliu de Guíxols i Rodrigo Couto i Hans Janssen, propietaris de La Bubú, últim local d’oci nocturn a la Costa Brava, de Lloret de Mar.

Tots ells van coincidir en la idea que cal molta col·laboració entre les institucions, el sector privat i també el moviment activista per aconseguir crear una xarxa inclusiva que permeti a tothom desenvolupar-se amb llibertat, també en el sector de l’oci nocturn. Idees com la necessitat d’integrar el col·lectiu heterosexual en la lluita i de la inclusió de totes les sensibilitats i orientacions dins el moviment LGTBIQ+ sense fer exclusió de cap tipus van ser les que van fer girar el debat.

Aquest acte és el primer que es fa d’aquestes característiques a l’Escala, on mai cap govern municipal ha fet cap acció pel dia de l’orgull, ni tan sols una hissada de bandera. En aquesta ocasió, ERC l’Escala ha agafat la responsabilitat de fer visible el col·lectiu en aquest dia, seguint amb la seva línia de posar en l’agenda política del dia a dia la lluita per la igualtat entre homes i dones i la visibilització de tots els col·lectius que pateixen discriminació de qualsevol tipus.

A la jornada hi van assistir la vicepresidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Sílvia Romero, l’alcalde i la regidora d’igualtat de Roses, Joan Plana i Esther Bonaterra, entre d’altres regidors i regidores com Laura Lafarga de Palamós i Fredi Guirado i Cati Ribera, del consistori escalenc.