L’exconsellera de Treball, Dolors Bassa, ha sortit del centre penitenciari del Puig de les Basses a les 12.17 hores. Ho ha fet 3 anys i quatre mesos després d’ingressar a la presó i després de l’indult que aquest dimarts va concedir el Consell de Ministres als nou presos independentistes. A l’exterior, l’esperaven més d’un centenar de persones amb rams, pancartes i fotografies. També hi han acudit les consellers de Presidència, Laura Vilagrà, Acció Climàtica, Teresa Jordà, la de Justícia, Lourdes Ciuró, i l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, que l’han acompanyat a la sortida juntament amb la seva germana, Montse Bassa, i el seu fill.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, a més d'assistir-hi ha mostrat el seu suport a l'exconsellera a través de les seves xarxes socials, descrivint la sensació d'"emoció i felicitat immensa" de poder tornar a abraçar-la.

L'exconsellera, hores abans de sortir de la presó, ha volgut deixar un missatge a Twitter on deixava clar que no té "cap odi, cap rancúnia".

Surten de les presons els nou líders independentistes

Al voltant de les 12 del migdia, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha estat la primera en abandonar la presó, en aquest cas de Wad-Ras, a Barcelona. Pocs minuts després ho han fet els set dirigents empresonats a Lledoners: Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Quim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva. El primer que han fet ha estat abanderar una estelada i una pancarta on es llegia "Freedom for Catalonia". L'última en sortir del centre penitenciari ha estat l'exconsellera de Treball Dolors Bassa, que ha deixat enrere Puig de les Basses a les 12.17 hores.

A l'exterior de les respectives presons els esperaven desenes de persones, des de polítics independentistes a manifestants que els volien mostrar el seu suport. A la sortida, els nou líders empresonats han expressat el seu agraïment a aquelles persones que els han acompanyat durant els més de tres anys que han estat encarcerats