La plaça del Ramal de Llers, acabada de remodelar recentment, s'ha estrenat aquest diumenge amb la celebració del Mercat A prop. Malgrat que la pluja ha fet acte de presència en un parell d'ocasions, l'esdeveniment s'ha pogut celebrar amb normalitat. La jornada, organitzada per l'Ajuntament de Llers i l'Appa, ha estat amenitzada pels GraLlers i ha comptat amb l'obertura al públic del Castell, un edifici singular que ofereix unes vistes espectaculars des de la seva torre.

Appa és una agrupació de petits productors i artesans nascuda el novembre de l'any passat que busca promocionar la microeconomia productiva de les zones rurals de l'Alt Empordà. Des del passat desembre que duen a terme la campanya Anem de Ruta tot visitant petits pobles empordanesos. Aquest diumenge, ha fet parada a la plaça del Ramal de Llers, esdevenint la primera activitat popular que s'ha fet en aquest espai totalment remodelat i on s'han eliminat les places de pàrquing.

La regidora Maite Oliva valora "en positiu" aquesta primera parada del Mercat A prop a Llers. "Hi han participat una quinzena de productors i artesans, amb una oferta molt variada. Estem contents d'haver-los rebut i agraïts a tota la gent que ens ha acompanyat durant el matí". L'activitat s'ha fet amb accés controlat i amb un circuit que resseguia les parades dins de la plaça.

El mercat estava senyalitzat en un curcuit entre parades. SANTI COLL