Una trentena de persones han participat en la visita guiada que ha organitzat l’Ajuntament de Vilafant per donar el tret de sortida el procés participatiu per definir els usos de Palol Sabaldòria, una jornada que ha volgut donar a conèixer aquest espai, que disposa de 9.000 m² on s’hi troben les restes arqueològiques, i la masia del S.XVI amb un interior amb moltes possibilitats.

L’arquitecte Joan Falgueras ha explicat ‘in situ’ com va ser la rehabilitació de la masia, i el regidor de cultura de Vilafant, Xavi García, ha mostrat l’espai exterior amb les diferents troballes arqueològiques que s’han fet al llarg de les diferents campanyes d’excavacions. En acabar la jornada, des de la consultoria IDEES, les encarregades de dinamitzar aquest procés participatiu, han recollit les primeres propostes dels assistents sobre els usos de futur d’aquest equipament.

Recull d'idees pel procés participatiu per definir els usos del recinte de Palol Sabaldòria de Vilafant. Ajuntament de Vilafant

«Estem molt satisfets de l’arrencada d’aquest procés participatiu, creiem que la gent ha gaudit de la visita i ha quedat impressionada dels espais dels quals disposa Palol. Tenim la sort de tenir un gran patrimoni, tant amb les restes arqueològiques com tot l'interior de la masia, per això hem cregut important ensenyar-lo i donar tota la informació perquè els veïns i veïnes puguin participar en aquest procés que hem arrencat» destaca Consol Cantenys, alcaldessa de Vilafant en acabar la visita guiada. La masia de Palol Sabaldòria està en la seva darrera fase de rehabilitació, ja que aviat començaran els treballs finançats per l’1,5% cultural i pels fons FEDER.

Els assistents han rebut un qüestionari per fer arribar les seves idees sobre els futurs usos de Palol Sabaldòria. Unes preguntes que també estaran on-line, al web de l’Ajuntament, durant el proper mes, per tal d’aconseguir la màxima participació. El qüestionari anirà acompanyat de fotografies i vídeos per ajudar als veïns a conèixer millor Palol i així puguin fer les seves aportacions informades. Un cop recollides totes les idees, començarà una segona fase amb debats i tallers participatius per acabar de definir els usos de Palol Sabaldòria.