L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat.

L’Ajuntament ha posat en marxa una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius; una experiència que ja s’ha realitzat amb èxit en tres edicions al municipi i que permetrà als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€ del pressupost municipal de 2022. En aquest sentit, l’equip de govern es compromet a integrar les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys.

Procés de presentació de propostes

El procés participatiu per recollir propostes a Roses es va iniciar el passat 3 de juny i finalitzarà aquest diumenge 20. Durant aquestes tres setmanes, els veïns i veïnes interessats a presentar propostes d’inversió al municipi poden fer-ho a través del web.

Un cop tancat el període de recollida, totes les propostes presentades seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

Posteriorment, el 23 de setembre, els ciutadans i ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Per últim, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Roses majors de 16 anys. La votació tindrà lloc del 14 al 22 d’octubre.