L'alcaldessa d'Ordis, Anna Torrentà, la fins ara delegada del Govern en la Catalunya Central, Alba Camps, el tercer tinent d'alcalde de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, seran els nous diputats d'ERC al Parlament en substitució d'Ester Capella, Anna Caula i Sergi Sabrià.

Segons indica un comunicat d'ERC, els nous diputats recolliran l'acta els propers dies i substitueixen tres parlamentaris d'aquest partit que ara ocupen càrrecs al nou Govern de la Generalitat i han renunciat als seus escons.

Per la llista de la demarcació de Girona, entrarà com a diputada Anna Torrentà perquè Laia Cañigueral ha estat nomenada delegada del Govern a les comarques gironines en substitució de Pere Vila.

Anna Torrentà (Ordis -Girona-, 1972) és diplomada en Ciències Empresarials per la UdG, estudiant de grau de Llengua i Literatura Catalanes per la UOC, i a més, és l'actual alcaldessa d'Ordis, un petit municipi de la comarca de l'Alt Empordà en el qual ERC governa en solitari.

Alba Camps (Puig-reig -Barcelona-, 1989) és llicenciada en Sociologia per la UAB, i té postgrau i un màster en resolució de conflictes i promoció de la convivència, a més de ser una exregidora d'ERC al seu municipi des de 2015 fins que va ser nomenada delegada del Govern a la Catalunya Central.

Jordi Orobitg (Barcelona, 1966) és advocat, llicenciat en dret per la UB, i és regidor d'ERC a l'Ajuntament de Lloret de Mar, a més de tercer tinent d'alcalde.

Orobitg ja va ser diputat del Parlament en les dues últimes legislatures, i ha format part de les comissions de Justícia i d'empresa, a més de la comissió de recerca de l'aplicació de l'article 155, entre d'altres coses.