"Figueres respirarà Dalí per totes bandes" gràcies a la campanya 'Dalí de Figueres' que impulsa l'Ajuntament de Figueres aquest juliol i agost amb la col·laboració de la Fundació Gala-Dalí. També s'hi han sumat Comerç Figueres, la Cuina del Vent i el sector de l'Hostaleria. Des de l'1 de juliol i fins l'1 de setembre, els visitants podran trobar-se pel centre de la ciutat deu retrats del mestre figuerenc, fets per Meli en diferents moments de la seva vida, de dos metres d'alçada i ubicats a diferents espais de la ciutat. Totes les imatges, que es podran veure només de dia, estan contextualitzades gràcies a un QR informatiu que apareix rere la fotografia. Ja de nit, es projectaran en quatre edificis emblemàtics de la ciutat algunes obres de Dalí que es poden veure al Teatre-Museu Dalí.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que aquesta campanya busca reactivar el turisme, "volem que els turistes tornin per tornar a la normalitat". A banda de les fotografies, que expliquen la relació de Dalí amb la ciutat, i les projeccions també es faran rutes dalinianes, rutes gastronòmiques amb els restaurants de la Cuina del Vent implicats i influencers de les xarxes socials, visites teatralitzades sobre el Dalí infant i visites a Sant Pere. També tots els dijous, del 15 de juliol fins a l'1 de setembre, es faran Shopping Nights amb els comerços oberts fins les 23 hores i un mercat d'artesania a la Rambla "perquè creiem en el producte de la terra". "Ho tenim tot per ser un referent de la zona nord de Catalunya", ha reconegut Lladó.

La directora dels Museus Dalí, Montse Aguer, ha recordat la relació de Dalí amb Figueres i ha refermat la idea que "els darrers anys han servit per consolidar Dalí i el seu llegat". Per la seva banda, el regidor de Cultura i Turisme, Alfons Martínez, ha afegit que s'han decidit a impulsar aquesta campanya des d'una perspectiva cultural perquè "és la que hem de potenciar més en aquesta ciutat".

Retrats de Dalí repartits per Figueres CRISTINA VILÀ