El silenci a la plaça de l'Ajuntament de Figueres abraça les desenes de persones que s'han concentrat per dir "prou" a la violència masclista. La convocatòria, aquest divendres, 11 de juny, a les 7 de la tarda, ha tingut com a finalitat conscienciar la ciutadania que cal acabar amb aquesta xacra social. Entre els manifestants, hi ha l'alcaldessa, Agnès Lladó, acompanyada de representants polítics de l'Ajuntament de Figueres, i també la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata.

En el que portem d'any, 17 dones i dos menors han estat assassinats en crims de gènere a l'Estat espanyol. Són 1.095 les dones víctimes mortals de la violència masclista en l'àmbit de la parell des del 2003 i 39 els menors assassinats pels seus pares o les parelles o exparelles de les seves mares des del 2013.

15

Minut de silenci a Figueres contra les violències masclistes Jordi Callol

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. S'hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència a la violència contra les dones, sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones, procedents de particulars i/o professionals.

La línia 900 900 120 també actua en els casos d'activació del Servei d’intervenció en crisis greus en l’àmbit de la violència masclista (24h / 365 dies a l’any), procedent de qualsevol Ajuntament i Consell Comarcal, amb el previ consentiment de la dona agredida o del seu entorn familiar.

Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat i el xinès.

El número de WhatsApp dels Mossos d'Esquadra d'atenció i informació sobre violència (601 00 11 22) i el 112 també estan a la disposició de les víctimes per a casos d'emergència.