Demà és el Dia Mundial del Medi Ambient, i com cada any, la Fundació Salut Empordà (FSE) ha volgut dur a terme alguna acció per conscienciar els professionals de l’entitat de la necessitat de preservar el medi ambient i de fer canvis en el dia a dia per aconseguir-ho. Enguany, s’ha instal·lat l’exposició “Atrapa l’Energia”, cedida pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que pretén informar a la ciutadania de com es distribueixen els consums energètics a la llar i quines accions poden portar a terme per disminuir-los. La mostra consta de 10 roll-ups, que es podran veure fins al divendres 18 de juny a Consultes Externes de l’Hospital de Figueres.

En paral·lel, la FSE ha organitzat un concurs de dibuix infantil per als fills i filles dels professionals que treballen a l’entitat. La temàtica era el medi ambient i hi han participat una quarantena de nens i nenes de fins a 12 anys, repartits en tres categories. Els dibuixos estan penjats a l’entrada principal de l’Hospital de Figueres, i s’hi estaran durant 15 dies, fins al 18 de juny. Posteriorment, es traslladaran al CAP de l'Escala.

Gràcies a la col·laboració de diverses empreses i administracions de la comarca, els guanyadors del concurs s’emporten una entrada doble per al Parc Aquàtic Aquabrava de Roses i, entre els participants, s’han sortejat dues entrades dobles per al parc d’aventura Esportec de Bàscara. A més, tots els nens i nenes que s’han presentat al concurs tenen un obsequi, gràcies a les donacions de material relacionat amb el medi ambient que han fet els Ajuntaments de Figueres i l’Escala i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.