Tal com ja haviem anunciat a aquest Setmanari, Figueres oferirà a partir del curs vinent un cicle de grau superior en Transport i LogísticaFigueres. S’impartirà a l’Institut Cendrassos i tindrà una capacitat de 30 places i amb una durada de dos anys. Aquest és un pas endavant per a la formació professional a la ciutat i per donar resposta a les necessitats de les empreses de la comarca, com ara el sector logístic. Aquest era un cicle que es reclamava a la ciutat des de fa més de 5 anys.

El sector de la logística i el transport és un sector emergent a la comarca, que requereix personal qualificat. L’aposta per aquest cicle formatiu és també un reflex de la col·laboració entre el sector públic i el sector privat per tal de coordinar la formació amb les necessitats empresarials i implicar les empreses en l’acolliment d’estudiants de cicles formatius per fer pràctiques.

Aquests estudis postobligatoris formaran els alumnes per organitzar, gestionar i controlar les operacions del transport de mercaderies i de viatgers en l’àmbit nacional i internacional, i en planificar i gestionar les activitats logístiques d’una empresa, d’acord amb la normativa vigent i als objectius de l’empresa, en el marc de la qualitat, seguretat i respecte ambiental. Alhora també després del grau superior podran accedir a la universitat.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “avui fem un pas endavant en l’aposta per a la formació professional a la ciutat, un pas endavant per a la reactivació econòmica de Figueres, que passa per l’aposta de sectors industrials per a la diversificació econòmica, per a la creació d’ocupació de qualitat i per fomentar i augmentar la competitivitat d’empreses i treballadors per tal de diversificar el nostre model econòmic i reforçar els sectors en els quals som forts”.

Per la seva banda, la directora de l’Institut Cendrassos, Helena Cortada, ha dit que “després de detectar les necessitats que hi ha a la comarca, avui iniciem aquest cicle, que ens ha de permetre retenir els joves de la ciutat i la comarca i crear ocupació qualificada per donar resposta a les necessitats de les empreses”.

La jornada de portes obertes d’aquest cicle formatiu tindrà lloc el proper 19 de maig.