L'Ajuntament de Vilamalla ha iniciat una campanya de conscienciació ciutadana que anima als veïns i les veïnes que siguin testimonis d'alguna acció d'incivisme que la denunciïn. S'han distribuït uns cartells en què apareixen imatges d'abocaments il·legals en entorns naturals o excrements de gossos a la via pública amb una frase al centre en què es pot llegir: "Aquestes escombraries que deixes no parlen però diuen molt de tu".

Els missatges que llancen des del consistori per posar fi a actituds poc respectuoses amb la convivència al municipi són contundents: "A Vilamalla lluitarem en contra de l'incivisme". Alhora, des des l'administració local es convida els veïns i les veïnes a denunciar aquest tipus d'acció i també els seus promotors, i per fer-ho ha activat una aplicació de mòbil a través de la qual es canalitzen totes les notificacions ciutadanes. Alhora, ha informat que contra aquests actes incívics s'aplicaran les sancions que marca l'ordenança municipal.

Ja fa uns dies, l'Ajuntament vilamallenc va fer una denúncia pública a través dels seus comptes oficials de xarxes socials en què apareixien unes fotografies d'efectius dels Bombers de la Generalitat apagant les flames en un contenidor. El consistori va apuntar de seguida que el sinistre havia estat causat en un acte vandàlic.