Tot i les dificultats de portar un procés de participació en una època de pandèmia com l'actual, divendres passat es van presentar, a l'exterior de la Casa de la Vila, les conclusions del document estratègic per als pròxims deu anys a Palau de Santa Eulàlia.

S'han utilitzat diferents vies com sessions de treball presencials i enquestes telemàtiques. I s'ha conclòs amb la xerrada debat presencial amb la participació dels veïns i veïnes del poble.

El document que es va presentar recalca els reptes a assolir, com actuacions en la sostenibilitat, residus, habitatges massa grans i cars, manca d'habitatge assequible i millora en les comunicacions digitals. «L'Ajuntament ja hi està treballant i tractarà els pròxims deu anys sobre aquest document estratègic», va explicar l'alcalde, Xavi Camps. Alguns temes ja han quedat solucionats, com és la fibra òptica, que ja s'ha instal·lat al municipi i que, durant aquest mes de maig, ja es faran les altes i l'enfortiment del sistema Wimax, la consolidació del consultori mèdic, la reobertura, després de 50 anys, de l'escola, la inclusió en el programa pilot de rehabilitació d'habitatge i altres, que ja s'hi està treballant i que, pròximament, es presentaran a la població per ser debatuts, com la recollida porta a porta, que s'està treballant amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, la implantació de la comunitat energètica local, que s'està treballant amb la Generalitat i la Diputació, i l'habitatge social per als joves del poble per donar eines d'arrelament i futur al municipi. Així mateix, ja es va aprofitar la jornada de divendres passat per presentar l'inici del procés dels pressupostos participatius. D'aquesta manera, aquest municipi -el més petit de la comarca de l'Alt Empordà- s'afegirà als d'arreu del territori que ja tenen experiència a convocar els seus veïns a participar en el procés de confecció dels pressupostos participatius. A Palau de Santa Eulàlia, aniran fent passos per introduir aquesta eina a partir d'aquest any a les famílies que conviuen al municipi.