Arran de la instal·lació de la planta de biogàs a Vilanant, a finals del 2019, el trànsit de vehicles pesants, que han de passar per Avinyonet de Puigventós, s'ha incrementat i, alguns dies, es multiplica per deu. «Aquests vehicles han de travessar per un carrer del nostre municipi, com a única via quan van carregats, per arribar al seu destí, amb el consegüent risc per a la seguretat dels veïns i veïnes. A més, el trànsit continuat d'aquesta mena de vehicles de gran tonatge provoca importants danys a l'asfalt del carrer i, fins i tot, a les façanes d'alguns habitatges», diu l'alcaldessa, Júlia Gil.

Amb l'alcaldessa de Vilanant, Anna Palet, van valorar la necessitat de trametre a la Diputació la problemàtica i proposar la necessitat d'una via alternativa.

El responsable de la xarxa viària de la Diputació, Jordi Xargay, es va reunir, dijous passat, amb les alcaldesses per iniciar els tràmits. També van estudiar fer un carril per als vianants per anar a peu fins al cementiri d'Avinyonet o a la parada de bus de la carretera N-260.