Mi Casa Marroquí és el nom d'un web (micasamarroqui.com) i també d'un perfil d'Instagram que ha creat una dona altempordanesa per mostrar al món aquelles receptes tradicionals que s'elaboren en el sí de les famílies musulmanes. Hem seleccionat cinc d'aquestes receptes, que tenen un paper destacat a les taules durant el mes sagrat del Ramadà:

HARIRA: Una sopa amb un alt poder nutritiu

En els àpats nocturns, durant els dies de Ramadà, no hi falta mai la popular Harira, una sopa que destaca pel seu alt poder nutritiu. Acostuma a ser el primer plat per trencar el dejuni del dia.

Els seus acompanyaments més habituals són els dàtils i també uns dolços anomenats chebakia, unes elaboracions de farina i mel marroquines.

CUSCÚS: Un símbol de la cuina del Marroc

El cuscús és un plat que es consumeix en moltes cultures però, sens dubte, és un dels símbols gastronòmics de la cuina del Marroc. És un aliment a base de sèmola de blat molta i amassada en forma de petites boletes.

Es pot cuinar de moltes formes diferents, amb verdures (carbassa, carbassó, pastanagues...) i també pot acompanyar aliments dolços.

BRIWATS DE POLLASTRE: Pastissets de pasta de full farcits

El briwat és un pastisset de pasta de full amb forma triangular o cilíndrica i sabor dolç o salat, típic de la gastronomia marroquina. En aquest cas, aquest aperitiu se'ns presenta salat i farcit de pollastre.

Alguns farcits comuns, a part del pollastre, són xai, peix, marisc, fideus, patates o altres verdures. Així, es poden aconseguir multitud de sabors. Aquests farcits se solen especiar bastant.

TAGÍN DE KEFTA I OUS: Cocció en un recipient especial

El nom de tagín fa referència a un recipient de fang que es fa servir per cuinar al nord d'Àfrica. Fa un tipus de cocció lenta que permet conservar totes les propietats dels aliments. A part de deliciós, és un plat molt fàcil de fer.

La kefta és una preparació de carn picada amb espècies, que pot assemblar-se a les mandonguilles i que forma part de la cuina àrab tradicional.

GHRIBA BAHL: Galetes d'ametlla i sèsam

El receptari tradicional marroquí inclou unes saboroses galetes d'ametlla i sèsam que s'elaboren sense ou.

Les Ghriba Bahla, també conegudes com a Ghribiya o Ghroba, són un dolç típic que es caracteritza per la seva textura cruixent i alhora mantegosa, ideal per acompanyar amb un bon got de llet o te de menta. Al paladar, poden recordar les típiques mantegades d'Andalusia.