L'anunci del pagament per l'ús de les vies d'alta capacitat, implica una contradicció clara amb l'argument que ha utilitzat l'executiu espanyol per aturar el desdoblament de la N-II en el tram alt empordanès entre Orriols i La Jonquera, segons el diputat del PDeCAT al Congrés de Madrid, Sergi Miquel.

El proper 31 d'agost finalitza la concessió del tram de l´AP-7 entre Tarragona i La Jonquera. Això significa que a partir de l'1 de setembre d'aquest any es podrà circular gratuitament per l'autopista AP-7 en el tram on passa per l'Alt Empordà. Arrel d'aquest fet, el Ministeri de Transports va anunciar la paralització de les obres de desdoblament de la N-II entre Orriols i La Jonquera justificant que la finalització de la concessió de l'autopista "permetrà absorbir gran part del trànsit de la carretera nacional".

Ara, el govern espanyol també ha anunciat que vol revisar el finançament de les vies d'alta capacitat i establir un sistema d'ingressos que garanteixi els fons necessaris per a la conservació de la xarxa viària estatal, mesura inclosa en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Ministeri de Transports, el qual detalla que a partir de l'any 2024 tots els usuaris hauran de pagar per circular-hi.

Amb aquest canvi d'escenari, Sergi Miquel indica que «xoca frontalment amb l'argumentació anterior», fet que ha provocat l'immediata reacció del diputat al Congrés del PDeCAT, que ha demanat a l'executiu espanyol que expliqui quines previsions hi haurà després d'aquest canvi, pel desdoblament de la N-II en el tram comprès de l'Alt Empordà.