Un any més, des del Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i del Baix Ter, s'ha activat el Programa de DIPSALUT de Suport a la gestió dels riscos derivats de la presència del mosquit tigre (Aedes Albopictus) a la demarcació de Girona.

La temporada comença amb una presència poc destacada de mosquit tigre, però és d'esperar que amb les pluges recents, combinat amb l'augment de la temperatura, es vagin activant i els notem d'aquí poc. És per aquest motiu que s'ha iniciat com cada any, les accions i serveis habituals del Programa.

Per part de l'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós ja s'han començat els tractaments amb biocides als embornals sifònics, tant del poble com de la urbanització Mas Pau, amb l'objectiu d'inhibir la formació de larves de mosquit tigre, evitant que arribin a ser adults. I és que, per evitar la proliferació d'aquest insecte, el més important és evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques. El tractament consisteix en col·locar una composició química sòlida al sifó dels embornals que elimini les poblacions immadures per tal d'evitar l'aparició dels mosquits adults. L'estiu és l'època de l'any més favorable per al desenvolupament d'aquest insecte. Per això el tractament s'anirà aplicant periòdicament, cada dos mesos, fins al mes d'octubre.