Les famílies dels alumnes de Ventalló convoquen una manifestació aquest divendres dia 7 per reclamar un edifici nou per a l'escola. Sota el lema "escola nova JA!" fan una crida al Departament d'Educació de la Generalitat i a l'Ajuntament de Ventalló reivindicant la necessitat urgent del nou edifici. La protesta començarà a les 16.30 hores a la porta de l'escola i continuarà amb una caminada fins al terreny previst per a la nova escola, on es penjarà una pancarta en les proximitats de la carretera.

A més, han preparat una mostra fotogràfica amb imatges actuals i històriques de l'escola i el seu estat. Per una altra part, també han engegat una recollida de signatures que es poden fer a diversos establiments del poble.

Onze anys esperant

Fa onze anys que Educació ja havia aprovat el projecte de la nova escola i estava "tot a punt" per poder començar les obres però es va ajornar "sense data prevista" arran d'un canvi polític al Govern de la Generalitat. Des d'aleshores, tant l'Ajuntament com la mateixa escola han intentat, sense èxit, que l'obra tirés endavant.

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) diu que estan "cansats d'esperar" i que l'escola actual acumula nombroses deficiències. Sobretot, aquella que fa més urgent aixecar una nova escola és que la que hi ha ara es troba en terreny inundable "amb tots els perills que això comporta", denuncien en un escrit.

La nova escola, una de les prioritats d'Educació

El director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, ha assegurat que el Departament té l'escola de Ventalló "entre les primeres del llistat" per a construir-la. A més, Fonalleras ha afirmat que en els últims anys, Educació ha "fet justícia" per "posar allà on pertoca" la construcció de la nova escola i, d'aquesta manera, "recuperar l'oblit de les últimes gestions que s'havien fet des del Departament d'Educació a Girona".

De fet, el director dels serveis territorials ha afirmat que quan Esquerra va entrar al Govern no hi havia l'escola de Ventalló dins del llistat de centres que calia construir de forma prioritària. Per això ara Fonalleras confia en què aviat hi hagi un acord de Govern que tiri endavant la construcció de la nova escola.